Man får väl samla på vad man vill eller?

Har du samlat på något nån gång? typ... frimärken eller pokemonkort. mamma ville att jag skulle berätta om min och Julias samling.
Vi hade det vi samlade på i tändsticksaskar mestadels. Det kunde vara luddigt, mosat, avlångt eller runt etc. Fanns massa olika intressanta former på det vi samlade. Vi tyckte så mycket om våran samling att vi kände att det var dags att blida en klubb för ämnet. Var bara vi två som var med, konstigt nog, men det dög.
Vi samlade på, i våran barndom, Döda djur. Klubben hette mycket fantasifullt dödadjuren-klubben. Det började bra, vi hade små humlor, nån myra, geting och lite sånt härligt småplock av guds underverk i död form. Vi la dom fint i tändsticksaskarna på bomull så de fick vila i frid.
Sen en höst hittade vi en död räv. Skabbräv. Väldigt intressant tyckte vi, men vi kunde ju inte dra med en död räv hem.. eller ja, vi fick inte.. nej det fick vara. Men sen fram mot vårkanten så hittade vi räven igen, eller ja, rävens skelett. Fortfarande väldigt aktiva i klubben som hade haft ett litet uppehåll då man inte hittar lika mycket döda djur under vintern, förutom större djur som frusit ihjäl som vi av bra skäl inte fick ta med hem, blev väldigt glada över att starten på samlingsåret var igång. Men hur skulle vi göra nu då, vi kunde ju inte ta med ett helt rävskelett hem. Men nån liten del var vi ju tvugna att ha. Då kan man tänka att vi tog något lösliggande litet ben. Men icke, vi drar loss alla tänder på räven och tar med oss dem hem och är riktigt nöjda när vi har räv som en del av våran döda djur samling. Så känner ni er någon gång stolta över en samling. Kom ihåg, vi gjorde det bättre.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kan det vara dags att starta nån ny klubb snart?

2009-12-14 @ 21:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0